Laxfiske

Laxfiske

Har ni funderat på att testa laxfiske men vet inte vart ni ska vända er? Eller behöver ni en rolig aktivitet att göra med vännerna, familjen eller jobbet? Hos oss kan ni testa laxfiske med en kunnig guide! Vi har lång erfarenhet av guidade turer för laxfiske i Gävleborgs län. Chanserna för att få napp ökar, samtidigt som ni får lära er grunderna i laxfiske.

Olika metoder för laxfiske

Den lax som fiskas i Sverige heter Salmo Salar och finns i både vattendrag och längs med kusten – men flest fångster sker i vattendrag. Laxen är en aktiv fisk, vilket innebär att chanserna för fångst ökar om även fiskaren är aktiv. Det handlar dels om att vara aktiv i handleden under fisket så att betet syns tydligt, men även om att flytta sig mellan varje kast så att hela vattnet fiskas igenom. På så sätt överraskas laxen och hinner inte vänja sig vid betet.

Lax kan fiskas med olika metoder så som flugfiske och spinnfiske.

Vid flugfiske och spinnfiske börjar fisket längst upp i vattendraget och rör sig neråt. Då ökar chanserna till hugg och om det är flera som fiskar tillsammans får alla chans att prova de mest omtyckta platserna. För den som inte känner till vattendragen så är det en klar fördel att använda en fiskeguide. Då ges god hjälp med både utrustning och val av plats.